Docenten

EIGENARESSE/DOCENTE INGRID WIJNBEEK SABAJO

Eigenaresse Ingrid Wijnbeek-Sabajo is geboren in Suriname maar opgegroeid in Nederland en sinds 1989 werkzaam als dansdocente en choreografe in binnen en buitenland. Ze is opgeleid tot jazzdans docente maar heeft zich in 30 jaar tijd ontwikkeld tot een allround docente met name op het gebied van niet westerse dansstijlen.

In Nederland gaf ze voornamelijk streetdance lessen, Salsa lessen in Zuid Spanje en van 2008 t/m 2013 gaf ze buikdanslessen in de Verenigde Arabische Emiraten. Haar passie voor buikdansen ontstond met haar eigen muziek en dansschool “La Vita”in de V.A.E. waar ze haar kennis en ervaring heeft opgedaan. Ze gaf privé buikdanslessen  aan lokale vrouwen (emiraties) op locatie en werd ze ingehuurd als buikdans en Salsa docente bij Fitness First, Dubai Ladies Club en hotel Kempinski.

In Juni 2013 heeft ze zich weer gevestigd in Nederland en met haar passie, kennis en ervaring richtte zij in 2015 Al Hayat Dance op en begon weer met lesgeven, optredens en het geven van workshops. Na een lange tijd een zaal gehuurd te hebben bij Deiana Sports , heeft ze in mei 2019 haar eigen dansstudio geopend aan De Klomp 122 in het centrum van Enschede.

Van hieruit organiseert Ingrid interne en externe evenementen waaronder de Oriental Ladies Night die ze al sinds 2016 in Holland Casino Enschede organiseert i. s. m HCE.

Wilt u Ingrid inhuren als dansdocente of organisator dan kunt u persoonlijk kennismaken met Ingrid in de dansstudio of bel: 06-83862832

Docente: Saskia Baldewsing

Saskia Baldewsing, een dansdocente in hart en nieren en 22 jaar actief in de danswereld. Van passie naar hobby en van hobby naar beroep, Saskia is al vanaf jongs af aan bezig met dansen. In 1993 begonnen op een sportschool in Glanerbrug met het geven van City jam lessen (streetdance) volgde trainingen en workshops en behaalde haar AALO diploma gevolgd door de FitVak opleiding in 1998.  Na jarenlange ervaring op het gebied van streetdance heeft zij zich ontwikkeld en gespecialiseerd in Urban, Hip Hop, Cheerleader, Bobblyn en Jumpstyle.

Naast haar dansopleiding heeft Saskia haar HBO (SPH/MWD) studie afgerond waarbij ze een methodiek heeft ontwikkeld in het randgroep jongerenwerk gericht op Dans. Als maatschappelijk werker & dansdocente heeft ze voornamelijk met gemeentes gewerkt waaronder de gemeente Enschede (DPGO/sportactivering).  Ze heeft lesgegeven op diverse basisscholen, middelbare scholen, ZMLK scholen, buurthuizen, sportscholen en heeft projecten opgezet voor verschillende gemeentes zoals de Mission Olympic, FC Twente sportdag Hengelo, Doe lekker gezond project en de Beweegweek in Enschede. Maar ook meegewerkt aan verschillende theater producties.

In 2014 kreeg Saskia gezondheidsproblemen en na een ziekbed van 6 jaar en een nieuwe rug gaat Saskia nu met veel liefde en energie weer aan de slag bij Al Hayat Dance Studio. Ze geeft hier Kids Dance Mix lessen aan meisjes tussen de 4 en 12 jaar en Belly Body Beats aan volwassenen en is ze tevens actief als vrijwilligster en helpt ze mee met het organiseren van workshops en evenementen.